لایف استایل یک نخبه
سبک زندگی یکی از عوامل کلیدی در تعیین موفقیت تحصیلی دانش آموزان و دانشجوهاست. تحقیقات علمی بارها و بارها نشون دادن که عواملی مثل خواب کافی، تغذیه مناسب و ورزش منظم و روابط اجتماعی، تاثیر قابل توجهی روی بهره وری و عملکرد تحصیلی شما دارن
. در این مقاله به بررسی دقیقتر هر یک از این عوامل می پردازیم و راهکارهای عملی برای بهبود آنها ارائه می کنیم تا خیالتان راحت باشد که از این عوامل به نفع خود استفاده می کنید!
خواب
خواب خوب و کافی نقشی حیاتی در بهبود عملکرد تحصیلی دارد. تحقیقات نشان داده اند که خواب با کیفیت می تواند تا 20 درصد نمرات تحصیلی را بهبود بخشد ) حدود ۴ نمره(. خواب به مغز کمک می کند تا اطلاعات جدید را با اطلاعات قبلی مرتبط کرده و در حافظه بلندمدت تثبیت کند، و همچنین به بازیابی انرژی و کاهش استرس نیز کمک می کند. مطالعه ای که در دانشگاه هاروارد انجام شده، نشان می دهد که دانش آموزانی که به طور منظم خواب کافی ) ۸ ساعت( دارند، در امتحانات خود نتایج بهتری کسب می کنند و قادر به حل مسائل پیچیده تر و حفظ بلندمدت تر اطلاعات هستند.
نکاتی برای خواب بهتر:
1 .روتین خواب: هر روز سر ساعت مشخص بخواب و بیدار شو و سعی کن ۳۰:۷ ساعت بخوابی.
2 .نه به کافئین: تا ۶ ساعت قبل از خواب دیگه قهوه، نوشابه، شکلات تلخ و هر چیزی که کافئین داره مصرف نکن. چای رو هم یکی دو ساعت قبل خواب دیگه نخور.
3 .محیط خواب آرام: اتاق خوابت رو تا حد امکان تاریک و خنک نگه دار.
4 .دوری از صفحه نمایش: یک ساعت قبل از خواب تلوزیون،گوشی و لپتاپ و ...رو بذار کنار. در صورت لزوم، در حالت شب و با نور کم استفاده کن.
آکادمی اوج نخبگی @OjeNokhbegi پیشروترین مرجع آموزش موفقیت تحصیلی در ایران
5 .فعالیت های آرامبخش: تا ۱ ساعت قبل خواب هیچ کار پیچیده ای مثل حل مسئله و درس خوندن انجام نده. کتاب غیر درسی مطالعه کن ) به طوری که خیلی نیاز نباشه به لحاظ فکری درگیرش بشی(، یه موسیقی آرام گوش بده و یا با خانواده وقت بگذرون.
تغذیه
تغذیه سالم تأثیر زیادی روی عملکرد تحصیلی شما داره. طبق تحقیقات انجام شده، تغذیه مناسب می تونه باعث افزایش تمرکز، بهبود حافظه و افزایش انرژی بشه. مطالعه ای که در دانشگاه آکسفورد انجام شده نشون میده دانش آموزانی که رژیم غذایی سالم و متعادل دارند، تا 25 درصد بهتر از همتایان خودشون که غذاهای ناسالم مصرف می کنند، عمل می کنند.
مصرف مواد مغذی به مغز کمک می کنه تا عملکرد بهتری داشته باشه و در طول روز انرژی پایدارتری داشته باشید.
نکاتی برای تغذیه بهتر:
1 .صبحانه کامل: حتما صبحانه بخورید و صبحانه با کیفیت هم بخورید نه اینکه به کیک با شیر بسنده کنید! این می تونه شامل پروتئین )تخم مرغ یا لبنیات(، فیبر )سبزیجات یا خیار و گوجه( و کربوهیدرات )میوه جات یا نان کامل(.
2 .نه به قند ناشتا: هرگز به صورت ناشتا مواد قندی مصرف نکنید! چون سطح انرژی شما رو در طول روز دچار نوسان می کنه و بیشتر روزتون به بی حالی و خستگی سپری میشه.
3 .مصرف میوه و سبزیجات: سعی کنید در تمام وعده هاتون سبزیجات رو بگنجونید. چون علاوه بر مواد مغذی ای که داره و عملکرد مغز را بهبود می بخشد، به هضم بهتر و سریعتر غذا کمک می کند که همین مورد بیحالی بعد از صرف وعده های غذایی رو کاهش میده. در طول مطالعه کنار دستتون آب داشته باشید! هر موقع متوجه شدید حواستون داره
4 .از آب غافل نشو! : حتمًا پرت میشه، مقداری آب بنوشید.
5 .پرهیز از غذاهای پرچرب: غذاهای پرچرب کمتر بخورید چون از سطح انرژی، هوشیاری و در نتیجه تمرکزتان می کاهد. این بدین معنا نیست که چربی رو کال از رژیم غذاییتون حذف کنید. مغزتون برای فعالیت به اسید چرب های مختلف نیاز داره.
ورزش
ورزش نقش غیرقابل انکاری در بهبود عملکرد مغز و حافظه داره. تحقیقات متعدد نشون دادن که فعالیتهای بدنی میتونن به تقویت حافظه، افزایش تمرکز و کاهش استرس کمک کنن. مطالعه ای که در دانشگاه کالیفرنیا انجام شد نشون داده دانش آموزانی که فعالیت بدنی منظم دارند، عملکرد تحصیلی بهتری دارند و همچنین احساس شادی و رضایت بیشتری از زندگی دارند.
ورزش نه تنها برای بدن مفیده، بلکه مغز رو هم هوشیار نگه می داره.
توصیه هایی برای ورزش روزانه:
تحت هر شرایطی، روزانه ۱۵ دقیقه فعالیت بدنی داشته باشید. برای این ورزش روزانه برنامه داشته باشید نه اینکه فعالیت های روزانه تون رو به حساب فعالیت بدنی بذارید!!!
از جمله فعالیت هایی که می توانید انجام دهید:
- .پیاده روی
- .طناب زدن
- .تمرینات کششی
- نرمش صبحگاهی هوازی
- .یوگا: یوگا یکی از بهترین روش های تقویت تمرکزه )باید انجامش بدید که بدونید چی میگم!(. اگر بلد نیستید می تونید اپلیکیشن ” یوگا برای مبتدیان“ رو از گوگل پلی یا اپاستور دانلود کنید.
وقت گذراندن با دیگران
این مورد رو شاید جای دیگه نشنیده باشین ولی تحقیقات علمی نشون داده که تعاملات اجتماعی مثبت باعث افزایش انگیزه تحصیلی و کاهش استرس می شه که این موضوع به بهبود نمرات و عملکرد تحصیلی کمک می کند. یک مطالعه منتشر شده در مجله علمی "چایلد دلوپمنت" نشون میده که تعاملات منظم و مثبت با اعضای خانواده می تواند منجر به افزایش انگیزه درسی و بهبود مهارتهای حل مسئله بشه.
توصیه هایی برای وقت گذراندن با دیگران
۱ . وقت گذراندن با خانواده: حتما تو تایم استراحت بین درسیتون برید با یکی از اعضای خانواده تون گپ بزنید یا تو یکی از کارهای خونه باهاشون همکاری کنید.
۲ .وقت گذراندن با اقوام: هر ماه تو برنامه تون یه دورهمی فامیلی ) مثل خونه مامان بزرگ( داشته باشین. همچین جمع هایی خیلی از استرستون کم می کنن.
۳ .وقت گذراندن با دوستان: سعی کنید تو زنگ تفریح به جای درس خوندن، نهایت استفاده رو از گپ و گفت های دوستانه ببرید.
برای دریافت آموزش های بیشتر آکادمی اوج نخبگی را دنبال کنید:��
کانال تلگرام: @OjeNokhbegiAcademy
پیج اینستاگرام: @OjeNokhbegi
دیدگاه خود را بنویسید