تکنیک Interleaving
روش مطالعه ی Interleaving که به عنوان یکی از کارآمدترین روش های یادگیری شناخته میشود، توانسته نتایج قابل توجهی در بهبود یادگیری و حفظ مطالب نشان دهد. تحقیقات انجام شده توسط دانشگاه کالیفرنیا (سندیگو) ثابت کرده این روش مطالعه منجر به تقویت حافظه ی بلندمدت و افزایش توانایی حل مسائل پیچیده می شود.
نحوه استفاده از این تکنیک
روش Interleaving به معنای جا به جا شدن بین مباحث مختلف در طول مطالعه است. یعنی برای مثال اگر امروز قرار است ۱/۵ ساعت ریاضی بخوانید و ۱/۵ ساعت شیمی، به جای مطالعه پیوسته هر یک از این مباحث، آنها را بین هم پخش می کنید یعنی ابتدا ۴۵ دقیقه ریاضی می خوانید و قبل از ۴۵ دقیقه دوم ریاضی، ۴۵ دقیقه زیست می خوانید.
این تکنیک با ایجاد فاصله بین تایم های مطالعه یک مبحث، به مغز فرصت تحلیل و تثبیت اطلاعات را می دهد. جنبه دیگر استفاده از این تکنیک به هنگام تست زدن است. باید به جای تست زدن مبحثی، تست های مختلط از مباحث مختلف بزنید. مثال به جای حل تست های فیزیک در بحث “حرکت با سرعت ثابت“ و سپس حل مسائل ”حرکت شتابدار“ سوالات این دو بحث را در ترکیب با یکدیگر حل کنید.
این به مغز کمک می کند با درک تفاوت و جزئیات ریز مطالب، آنها را به صورت عمیق یاد بگیرد و در نتیجه بازدهی بیشتری سر آزمون داشته باشید.
مزایای استفاده از این تکنیک
این روش با ایجاد تنوع در مباحث، درس خواندن را جذابتر کرده و از خستگی ذهنی می کاهد و به همین دلیل بهترین روش مطالعه برای تیپ شخصیتی ”تنوع طلب“ است.
همچنین وجود فاصله میان دو بخش مطالعه یک مبحث به مغز جهت تثبیت اطلاعات دریافت شده کمک می کند. تحقیقات نشان داده اند که استفاده از این روش مطالعه سبب بهبود حافظه تا ۶۵٪، قابلیت استفاده از اطلاعات در آزمون تا ۶۶٪ و افزایش بهرهوری مطالعه تا ۳۰٪ (حدود ۵.۶ نمره) می شود.
آکادمی اوج نخبگی @OjeNokhbegi پیشروترین مرجع آموزش موفقیت تحصیلی در ایران
نکات مهم
درباره استفاده از این تکنیک استفاده از این روش نیازمند برنامهریزی قبلی دقیق است تا به خوبی بتوانید زمانتان را مدیریت کنید. بهتر است فواصل بین مطالعه را بین فعالیت های مختلف مربوط به یک مبحث همچون دیدن ویدئو آموزشی و حل مسئله و یا صرفا مطالعه قرار دهید.
در پایان توجه داشته باشید که تاثیر استفاده از این تکنیک به مرور زمان نمایان می شود پس عجله ای برای گرفتن نتیجه از این روش مطالعه نداشته باشید.
دیدگاه خود را بنویسید